facebook  twitter

U subotu 28. oktobra na Trgu Nezavisnosti informišite se o problemu kockanja

27 Okt 2017
35105 puta

U subotu  28. oktobra  od 12:30h – 14h  na Trgu nezavisnosti “Savjetovalište Entera – Podgorica” koje radi pri ADP-Zid će pružiti mogućnost građanima da se informišu o problemu patološkog kockanja, kako ga prepoznati i šta uraditi u slučaju da neko ima problem sa kockanjem. Za info pultom će biti prisutni stručni tim Savjetovališta sa volonterima, a građani će moći da urade i test samoprocjene.

 

 

 

Ova aktivnost realizovaće se  u sklopu jubularnog 50. Critical Mass-a, a ADP-Zid kao značajni partner organizacije Biciklo.me će zajedno sa njima na Trgu Nezavisnosti proslaviti ovaj biciklistički jubilej.

Istraživanje koje je ADP-Zid sproveo ove godine pokazuje da preko 60% mladih u Podgorici poznaje nekog ko ima problem zbog kockanja. S druge strane, istraživanje je pokazalo i da je samo 27,6% mladih zadovoljno ponudom aktivnosti u svom gradu. Stoga, građanima pružamo dodatnu mogućnost da posjete i upoznaju se sa radom Savjetovališta, postave pitanja i dobiju savjete za rješenje problema sa kockanjem ali i ukažemo mladima na primjere pozitivne promjene u pravcu biciklizma, kao vida zdravog i korisno provedenog slobodnog vremena i zdrave navike.

U Asocijaciji za demokratski prosperitet-Zid (ADP-Zid) se od 2009. godine bave problemom zavisnosti od kockanja  kada je osnovano “Savjetovalište Entera – Podgorica”.  Od 2013. godine u Savjetovalištu se sprovodi i specijalizovan, stručan i posebno osmišljen tretman za osobe koje kockaju na problematičnom i patološkom nivou tj koje su zavisne od kockanja. Tretman se sprovodi individualno i grupno i prilagođen je potrebama svakog klijenta,a sve u saradnji sa Savetovalištem “Entera” iz Beograda. 

Građani će imati priliku i da se upoznaju sa Servisom “Karijerni telefon” -  telefonskom linijom za konsultativno karijerno savjetovanje. “Karijerni telefon” je dio projekta “Angažuj se!”, a ima za cilj da svim mladim osobama obezbijedi podršku i informacije u cilju podizanja njihove individualne kompetentnosti i konkurentnosti pri zapošljavanju. Projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva sporta i Direktorata za mlade