facebook  twitter

U Plavu održana radionica o prevenciji kockanja kod maloljetnika i zavisnosti od kockanja

15 Dec 2017
22485 puta

ADP-Zid i u okviru njega "Savjetovalište Entera- Podgorica" je u sklopu projekta „Razvijanje preventivnog programa zavisnosti od kockanja za mlade” u Budvi od 17.-19. oktobra 2017. realizovala obuku o zavisnosti od kockanja za nastavno i stručno osoblje srednjih škola u Crnoj Gori. Predstavnice JU Srednje mješovite škole "Bećo Bašić" iz Plava su bile Asmina Omeragić i Eldana Canović.

 Nakon obuke, svi pa i ove profesorice su osposobljene da u svojoj školi sprovode prevenciju zavisnosti od kockanja. U narednom periodu one će organizovati radionice, javne tribine i diskusije za učenike srednje i osnovnih škola u Plavu i Gusinju, a sve u cilju prevencije kockanja maloljetnika i prevencije zavisnosti od kockanja.

Takođe, profesorice Asmina Omeragić i Eldana Canović su uvjerene da će realizacijom planiranih aktivnosti i uz podršku ADP Zid-a pomoći mladima da uspješno izgrade kritički stav i ispravan odnos prema igrama na sreću.

Kako bi kvalitetno sprovele edukaciju o prevenciji zavisnosti od kockanja u radionicama kao predavači i istraživači na teritoriji Plava, uključeni su i učenici škole, te je samim tim vrijednost ovog projekta dodatno značajna jer omogućava direktnu participaciju u kreiranju edukativnog sadržaja i uticanje na dobre oblike ponašanja pogodne za razvoj ličnosti.

Na prvoj radionici u ulozi vršnjačkih edukatora su se odlično predstavili: Hamza Musić, Marko Jokić i Željko Bolević (učenici II1 odjeljenja).

Više: http://plavozvono.blogspot.com/