facebook  twitter

Održani sastanci sa stručnjacima iz Cetinja

18 apr 2018
11697 puta

U utorak 17.04.2018. stručni tim Savjetovališta Entera pri ADP-Zid - psihološkinje Vesna Kraljević i Maja Lješnjak, održale su nekoliko sastanaka sa kolegama stručnjacima koji rade sa mladima i odraslima u ovoj opštini.

Sastanak su održale sa psihološkinjom Doma zdravlja Cetinje - Brankom Vujović (Savjetovalište za mlade), psihološkinjom OŠ "Njegoš" - Aleksandrom Žugić. Takođe, ispred Opštine Cetinje sastanku je prisustvovala i psihološkinja Sandra Perović. Teme sastanaka bile su navike u ponašanju građana Cetnija, sa posebnim osvrtom na kockanje, prisutnost problema kockanja, obraćanja za savjet i pomoć. Psihološkinje Savjetovališta su ih upoznale sa radom istog, vrstom pomoći i tretmanom.

Zaključci sa sastanka su da se i u ovoj opštini kockanje kao vid zabave, navike odomaćio kod velikog dijela građana a da na to utiče kuluturološka prihvaćenost ali i velika rasprostranjenost i dostupnost objekata za priređivanje igara na sreću. Građani se veoma rijetko obraćaju za pomoć Domu zdravlja i psihološkom savjetovalištu, vezano za ovaj problem. Svi su se složili da treba kontinuirano sprovoditi prevenciju problema sa kockanjem kroz različite aktivnosti. Psihološkinja OŠ "Njegoš" zaključuje da problem sa kockanjem nije vidjljiv među osnovcima njihove škole.

Sa Opštinom je dogovorena realizacija skupa za sve građane na temu nehemijskih zavisnosti, a sa kolegama iz Doma zdravlja zajednička saradnja, pomoć i podrška u slučajevima osoba sa problemom kockanja iz ove opštine.