facebook  twitter

Stučni tim Savjetovališta u posjeti Danilovgradu

20 apr 2018
38602 puta

Danas su psihološkinje Savjetovališta Entera posjetile Danilovgrad, gdje su održale niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju patološkog kockanja.

Prvo su posjetile Radio Danilovgrad gdje su bile gošće u studiju i sa direktorom Radiija uživo razgovarale na temu problema kockanja. Slušaoci su imali priliku da čuju šta je to kockanje i koje su to sve kockarske igre, podjelu po tipu kockanja i posledice i simptome patološkog kockanja. Takođe je najavljena radionica koja se nešto malo posle podne održala u Gimnaziji "Petar I Petrović Njegoš".

Psihološkinje su bile i u posjeti Domu zdravlja Danilovgrad, i to Centru za mentalno zdravlje gdje su sa psihijatrom dr Almom Radovanović razmijenile iskustva, mišljenje i informacije kada je ova bolest u pitanju. Domu zdravlja se rijetko u ovoj opštini obraćaju građani za pomoć u slučaju problema sa kockanjem.

Poslednja aktivnost u Danilovgradu bila je radionica Gimnaziji "Petar I Petrović Njegoš" kojoj je prisustvovalo preko 30 učenika. Učenici su tokom radionice bili veoma aktivni, postavljali pitanja. Naučili su da je kockanje i kockar bilo koja osoba koja igra bilo koju igru na sreću. Nekoliko učenika i poznaje osobu sa problemom kockanja.

Sa radionice